TV2 & Knæk Cancer kommer til Frederikshavn og 2takt laver mad sammen med Tv2kokken Gorm Wisweh og kræftkostekspert Anja Olsen, samt 10 frivillige. Vi laver ikke mindre end 500 måltider mad, så der er ingen grund til at lave aftensmad den 20/10, kom hellere forbi pladsen ved Krudttårnet, hvor vi står og sælger den ultra sunde ret til kun 50,-. Husk hver en krone går til Knæk Cancer!
Som tidligere lovet følger her opskriften på retten i tilfælde af, at I skulle få lyst til at lave retten selv.
Dampet torsk, rodfrugtskompot og fennikel vendt med grønkålspesto
Ingredienser til 4 pers.
500 gr. torskefilet uden skind
1 hoved knoldselleri
4 gulerødder
2 persillerødder
1 stort løg
4 fed hvidløg
400 gr. grønkål
75 gr. ristede græskarkerner
50 gr. vesterhavsost
3 dl. rapsolie
2 spsk æbleeddike
1 dusk timian
1 stor fennikel
Fremgangsmåde:
Vask og skræl rodfrugterne og skær dem i mindre stykker.
Put dem i en gryde sammen med løg og 3 fed hvidløg og kog det mørt i usaltet vand.
Bring en gryde med letsaltet vand i kog.
Skyl og pluk grønkålen og damp den i det kogende vand i 5 min.
Dræn vandet fra kålen og lad det køle let af.
Put ristede solsikkerner, ost, 1 fed hvidløg og 2 dl. rapsolie i en blender og giv det en svingtur. Smag til med limesaft, salt og peber.
Del torsken i 8 lige store stykker, put det på en bageplade, drys med frisk timian, lidt salt og peber og evt. et dryp olivenolie.
Bag torsken i ovn ved 165 grader i 8-10 min. til den akkurat lige falder fra hinanden i flager.
Skær fennikel ultratyndt på en mandolin eller på pålægsmaskine og put det i isvand så det bliver dejligt sprødt.
Vandet hældes fra rodfrugterne og de moses sammen med lidt rapsolie og en sjat æbleeddike og smages til med salt og peber.
Server med rodfrugtskompotten i bunde af tallerknen, bagt torsk ovenpå og top retten med sprød fennikel vendt med grønkålspesto og måske et par ekstra dryp pesto hist og her.
God fornøjelse!